Back to top

Κορνιζοποιείο

Το Κορνιζοποιείο

Το Μουσείο Τεχνών Ζαμπέλα παρέχει τμήμα κορνιζοποίησης έργων τέχνης, ένα πρωτοποριακό χώρο εξοπλισμένο με σύγχρονα μηχανήματα προηγμένης τεχνολογίας. Το προσωπικό του κορνιζοποιείου είναι άρτια καταρτισμένο και εκπαιδευμένο στο να προσφέρει τις καλύτερες δυνατές λύσεις, υψηλής τεχνικής αισθητικής, στη παρουσίαση και προστασία έργων τέχνης. Το κορνιζοποιείο μας είναι μέλος του του διεθνούςς αναγνωρισμένου οργανισνού The Fine Art Trade Guild του Ηνωμένου Βασιλείου, που ακολουθεί συγκεκριμένα πρότυπα για το πώς πρέπει να πλαισιώνονται τα έργα τέχνης. Το τμήμα προσφέρει επίσης υπηρεσίες συντήρησης και εκτίμησης έργων τέχνης οποιασδήποτε αξίας σε μουσεία, γκαλερί και ιδιώτες.

Βραβεία του Προσωπικού

Fine Art Trade Guild Finalist in the Best Mount Design Award 
- Gocha Tchankos, 2015 
- Δημήτρης Δημητρίου, 2016
 

Τα 5 Επίπεδα Πλαισίωσης

- Museum: η απόλυτη προστασία του έργου σας 
- Conservation: βοηθά στη διατήρηση του έργου σας στο χρόνο 
- Commended: εγγυάται προστασία έως ένα βαθμό, με το σχεδιασμό να παίζει σημαντικό ρόλο 
- Budget: ευχάριστο οπτικά, χωρίς να προσφέρει όμως μακροπρόθεσμη προστασία 
- Minimum: θέτει ως πρώτο μέλημα την οικονομία

Υλικά

- Κορνίζες: με την καθοδήγηση των ειδικών, μπορείτε να επιλέξετε την κατάλληλη κορνίζα χρωματικά και σχηματικά για να προστατεύσετε το έργο σας. Προσφέρεται μεγάλη επιλογή μεταξύ κλασσικών και φυσικά σύγχρονων κορνιζών ανάλογα με τις προσωπικές σας προτιμήσεις. 
- Πασπαρτού (Mountboard): είναι ένα χάρτινο περιθώριο (acid-free)  που τοποθετείται περιμετρικά για να αποτρέπει το γυαλί να έλθει σε επαφή με την επιφάνεια του έργου τέχνης και να προκαλέσει ζημιά.
- Χαρτόνι στήριξης (Backboard): τα χαρτόνια στήριξης έχουν πολλές λειτουργίες όπως την προστασία του έργου από τη σκόνη, την υγρασία, τα έντομα και άλλους ρύπους, την αποφυγή ζημιάς του έργου κατά την μεταφορά ή αποθήκευση κτλ. Τα χαρτόνια πλάτης διατίθενται σε διάφορους τύπους όπως οντουλέ, χαρτόνια foam, κτλ. 

Εξοπλισμός

- VALIANI: h κοπή των mountboards πραγματοποιείται με αυτοματοποιημένο μηχάνημα κοπής της εταιρείας VALIANI. Το μηχάνημα κοπής παρέχει ταχύτητα και απόλυτη ακρίβεια στο κόψιμο οποιουδήποτε τύπου και σχήματος mountboard, χωρίς ατέλειες και στις ακριβείς διαστάσεις που επιθυμείτε. 
- Μηχάνημα κοπής ξύλου: το μηχάνημα αυτό είναι κατάλληλο για κοπή βεργών κορνίζας και λωρίδων ξύλου στις 45 μοίρες. 
- Καρφωτικό (ένωση πλαισίου): το μηχάνημα αυτό επιτυγχάνει την επιθυμητή ακριβή ένωση, αφού διαθέτει σύστημα που κρατά τις βέργες της κορνίζας στη θέση τους. Εισάγει μεταλλικά καρφιά σχήματος V στο κάτω μέρος των δύο βεργών που ενώνονται. 
- Επιτοίχιο κοπτικό μηχάνημα: χρησιμοποιείται για την κοπή backboard, γυαλιού και mountboard. -Χειροκίνητο πιστόλι (κλείσιμο κορνίζας): χρησιμοποιείται για το κλείσιμο της κορνίζας με τα αντίστοιχα καρφιά.
 

Γυαλί 

- Κανονικό γυαλί: ο τύπος γυαλιού που χρησιμοποιείται συνήθως. Ανθεκτικό στις γρατσουνιές, αλλά προσφέρει ελάχιστη προστασία από τις επιβλαβείς υπεριώδεις ακτινοβολίες (UV) του φωτός. 
- Γυαλί συντήρησης: μπλοκάρει περισσότερο από το 90% των επιβλαβών υπεριωδών ακτινοβολιών του φωτός εμποδίζοντας, μεταξύ άλλων, το ξεθώριασμα των έργων. 
- Μουσειακό γυαλί: μειώνει τις ανεπιθύμητες αντανακλάσεις σε λιγότερο από 1%.
- Ακρυλικό γυαλί: γνωστό ως Plexiglass, είναι ελαφρύτερο από το γυαλί, και προσφέρεται ως μια καλή εναλλακτική λύση για τα μεγάλα έργα τέχνης. Προσφέρει περίπου 60% προστασία από τις επιβλαβείς υπεριώδης ακτινοβολίες (UV) του φωτός.

Συντήρηση

Με την πάροδο αρκετού χρόνου, το έργο τέχνης απαιτεί την προσοχή ενός εξειδικευμένου συντηρητή. Ακόμα και αν ένας πίνακας ζωγραφικής φαίνεται σε καλή κατάσταση, εξακολουθεί να αντιμετωπίζει τις επιπτώσεις της φυσικής γήρανσης και της συσσώρευσης βρωμιάς. Στόχος του συντηρητή είναι να αποκαταστήσει το έργο που έχει υποστεί αλλοίωση χρωμάτων ή ακόμα έχει υποστεί ζημιά από νερό, πυρκαγιά και οτιδήποτε άλλο. Η συντήρηση του έργου τέχνης γίνεται με τα καλύτερα υλικά που είναι διαθέσιμα σήμερα για τη διατήρηση του έργου για το μέλλον.

Εκτίμηση Έργων Τέχνης

Σε μια εποχή συνεχώς μεταβαλλόμενων τιμών για τα έργα τέχνης, είναι σημαντικό να γνωρίζετε τις τρέχουσες τιμές αγοράς και αντικατάστασης. Η Zampelas Art Ltd σε συνεργασία με διαπιστευμένους εμπειρογνώμονες προσφέρει μια υπηρεσία εκτίμησης έργων τέχνης για πελάτες ιδιωτικούς, δημόσιους και εταιρικούς. Η συγκεκριμένη υπηρεσία είναι σε θέση να παρέχει γραπτές αποτιμήσεις για την ασφάλιση, για την πώληση ενός έργου με την τρέχουσα αξία αγοράς, καθώς και για εκτιμήσεις δημοπρασιών όπως επίσης και για διαπίστευση σχετικά με θέματα γνησιότητας.

Back to top